badminton je badec.cz


Reportáž z brněnského turnaje mixů

ikona_kometa_mixy 2. ročník turnaje O nejlepší mixový pár Brna tentokrát 2016 se uskutečnil 17. listopadu 2016 v domovské hale pořádajícího klubu SKP Kometa Brno v Líšni. Opět již od zahájení registrace byl obrovský zájem mixových párů, který nás samozřejmě velice potěšil. Nakonec jsme uzavřeli stav na osvědčených 42 párech. Bohužel se těsně před turnajem zranila naše kamarádka Adélka Vítková a tak se boje o obhajobu loňského vítězství v kategorii HARD nemohla zůčastnit – přejeme brzké uzdravení. Hrálo se ve dvou kategoriích a to HARD pro registrované hráče, od 5 ligy nahoru bez omezení a MEDIUM pro všechny ostatní.

Jak to celé dopadlo? čtěte dále:

Hned od začátku se strhl o titul nejlepšího páru velký boj. Vítěz může být přeci jen jeden a tak absolutní vítěz byl ten lepší z obou kategorii – respektive ten pár, který nasbírá na turnaji nejvíce bodů, nehledě na kategorii. Letošní turnaj byl obohacen o dárky od firmy Limenita, které poskytl hlavní manager pro ČR Mirek Geršl a tak vždy v určeném kole byly ohodnoceny i ty páry, kterým se zrovna nedařilo. Novinkou letošního turnaje byla tombola. Zájem nás mile překvapil a jistě si na příštím ročníku pro vás zase něco připravíme.

No, ale pojďme k samotnému turnaji. Plných sedm kol švýcara na dva hrané sety do 15 bodů (lepší a horší prohra od 10 bodů) atmosféra v posledních kolech by se dala krájet. V Hardu si došli s 34 body a ztrátou pouhých 2 setů za celý turnaj sourozenci Veronika a Jan Srncovi pro první místo. Na druhém místě se umístili sympatičtí zástupci Vysočiny Radka a Leoš Pořízovi, kteří o pouhý jeden bodík předběhli pár na třetím místě a to Johanna Rajasärkkä + Shoiab Haider BC Badmen Brno. I letos za námi přijeli dva sympatické páry z Plzně, kteří si za nejdelší počet ujetých km také odnesli nějakou tu odměnu, no Vašík tak dlouho zdůrazňoval kolik, že to najeli a kdy že to vstávali, že vlastně ani jinak to nemohlo být..

V kategorii Medium to letos bylo hodně zamotané, některým párům se mimořádně podařil začátek, někteří zase zapli v koncovce, celkově bylo medium neskutečně vyrovnané. Po rozporuplném začátku si s rozdílem pouhého jednoho bodíku vůči páru jak na druhém tak na třetím místě došli pro vítězství zástupci pořádajícího oddílu manželé lris a Marian Blažkovi. Již o zmíněný jeden bod se na druhém místě umístila dvojice z Pardubic Marika Kantorová a Radek Borský a na třetím místě další dvojice z Pardubic Andrea Bauer a Michal Kozák.

Nejlepším mixovým párem Brna pro rok 2016 se stala jednoznačně dvojice sourozenců Veronika a Jan Srncovi. Pohár a společné dresy jim budou tento úspěch jistě dlouho připomínat.

I ostatní vítězové na jednotlivých místech nemuseli smutnit, ceny byly i letos velmi příjemné. Poukázky do zábavního parku VIDA, ceny od firmy ELÁN, nějaké to vínko a i něco k zakousnutí. Navíc výrobky firmy Borges a Calvo, taktéž od Mirka, by si ráda do svého domova odvezla nejedna účastnice.

Na závěr mi dovolte ještě vyzdvihnout tři páry, které z mého osobního hlediska si zaslouží vyzdvihnout. Prvním párem je Jana Vojkůvková + Ondřej Vlach jedná se o čerstvé začátečníky a možná ani oni sami nevěděli do čeho vlastně jdou, celým turnajem byť se jim zatím až tak nedařilo sbírat body prošli se vztyčenou hlavou a úsměvem na tváři, klobouk dolů. Další dva páry jsou Šárka Syrovátková + Tomáš Klecer z SKP Kometa Brno a Mariana Poláková + Jiří Derka z oddílu FspS Brno, jedná se o páry, které standardně hrají juniorské kategorie U15 což znamená, že je jim něco mezi 13 – 14 lety. Oba páry braly turnaj jako cennou zkušenost do blížících se bojů v dospělých kategoriích a oběma se nějaké ty bodíky podařilo urvat – velká pochvala.

Fotky z akce od Tomáše Šplíchala najdete zde..

Přehledný přehled výsledků najdete v přiložených souborech: Mix Hard a Mix Medium.

A co na závěr – těšíme se na vás na příštím ročníku O nejlepší mixový pár Brna tentokrát 2017.

≡ Zanechte vzkaz